jak upchać radio CD w OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartoszek1984wp
    Classic
    • 2012
    • 12

jak upchać radio CD w OI

Pływanie po gliniance na tratwie (tzn. na dwóch związanych drutem podkładach kolejowych) ...
    Oczywiści nikt nie potrafił pływać
    Czasem łowiliśmy w tej gliniance karasie i piekliśmy je nad ogniskiem rozpalonym z desek, papy i opon

A pamiętacie jak się robiło betonowy strup po rowerowej wywrotce na asfalcie? Na zdarte kolano trzeba było nasypać kurzu i piasku (który zwykle zalega wzdłuż krawężnika) i uklepać :P Po kilkunastu minutach można było śmiało pedałować dalej, tylko czasem trzeba było dosypać trochę suchego do strupa, gdy przeciekał.
  • Strumyk
    Drive
    • 2010
    • 81

jak upchać radio CD w OI

Witam
    ma ktoś może opanowaną technikę upychania okablowania radia
    mam ALPINE z dużym zapleczem przewodów i nie potrafię tego tam wszystkiego wepchnąć
    może ktoś podpowie jak to zrobić żeby nie uszkodzić niczego czy możne coś trzeba rozkręcić aby zrobić większy dostęp
    wyjąłem półkę na klucze ale to i tak nie wiele pomaga ponieważ później nie mogę włożyć półki
    teraz radio wystaje do połowy
    Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham wypić.

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

To fakt że strasznie tam ciasno.
      Z Clarionem męczyłem się chyba z 2 godziny aby w ramce się zmieścił.
      Ja po prostu na czuja upychałem kable metodą prób i błędów aż jakoś się zmieściło.
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zdejmij schowek i jak włożysz radio to możesz od strony schowka je wciągać głęboko i układać. O ile dobrze pamiętam, za radiem jest wystający plastik , który można wyciąć i będzie więcej miejsca.

Schowek ma dwie śruby na górze (po otwarciu schowka) i 3 (chyba) na dole.
        Alpine miałem u siebie i faktycznie jest sporo kabli, ale na pewno można ją zmieścić

Komentarz

• eX
          Elegance
          • 2006
          • 980

Zamieszczone przez arci9
          Zdejmij schowek i jak włożysz radio to możesz od strony schowka je wciągać głęboko i układać. O ile dobrze pamiętam, za radiem jest wystający plastik , który można wyciąć i będzie więcej miejsca.

Schowek ma dwie śruby na górze (po otwarciu schowka) i 3 (chyba) na dole.
          Alpine miałem u siebie i faktycznie jest sporo kabli, ale na pewno można ją zmieścić

dokladnie taki sposob jest najlepszy, wpychanie na czuja czesto skutkuje pozniej nie potrzebna strata czasu

Komentarz

• Strumyk
            Drive
            • 2010
            • 81

właśnie wkładanie na czuja poświeciło mi 2h czasu a radio wisi w połowie
            jutro podejdę do sytuacji tak jak radzicie z zdemontowaniem schowka
            mam nadzieje że będę miał temat z głowy
            a czy włożenie ramki technicznej tej do zatrzaśnięcia radia nie trzeba trochę podpiłować boków w wnęce?

Komentarz

• eX
              Elegance
              • 2006
              • 980

nie, tyle radyjek ktore przewalily sie przez octavie to w zadnej nie trzeba bylo tego robic.

Komentarz

• Strumyk
                Drive
                • 2010
                • 81

no to fajnie

pewnie mam ramkę pokrzywioną ponieważ już w niejednym aucie była instalowana i trochę zapewne zmieniła swoje kształty
                jutro mam nadzieje zakończę montaż to napisze co i jak

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

wytmnij ten plastik za radiem i wejdzie ...
                  mi sie udalo wepchac moje radio a na pewno mam wiecej kabli niz ty
                  Radio: C90r+XDP210EQ
                  Kable:Opt,Skyline,50 mm
                  Wzm:XES M1+FP 1.800
                  Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Viniu
                    Rider
                    • 2008
                    • 517

Zamieszczone przez arci9
                    O ile dobrze pamiętam, za radiem jest wystający plastik , który można wyciąć i będzie więcej miejsca.
                    Ja tak zrobilem. Wyciąłem ten plastik i wszystko sie zmieściło. I radio Symphony i zmieniarka od VW ze zmienionym na zielone podświetleniem )
                    Pozdrawiam

Komentarz

• Strumyk
                      Drive
                      • 2010
                      • 81

udało się
                      dzięki wycięciu sterczącego na końcu plastiku oraz demontażu schowka jednostka sterująca ALPINA 9886R znalazła swoje miejsce

dziękuje za wszystkie info

Komentarz

Pracuję...